Celloles in Den Haag

De cello is een geweldig instrument om te spelen en om naar te luisteren. Het instrument is heel veelzijdig: als solo-instrument, in ensembles en orkesten, maar ook in een rock-band kun je terecht met een cello. Veel mensen kiezen voor de cello, omdat de warme klank hen aanspreekt.

Over de docent

Rata Kloppenburg (1963) studeerde cello bij Maria Hol, Dmitri Ferschtman en Jeroen Reuling. Zij studeerde theater aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en aan het Dartington College of Arts. Zij werkt met klassieke musici aan podiumvaardigheden en treedt op als acterend musicus.

Rata Kloppenburg heeft zich aangesloten bij het Strijkdomein in Den Haag, dat naast Rata bestaat uit Annemarie van Prooijen – viool, Nuno Torres Marquez – contrabas en Anne van Laar – cello. Samara Baumgärtner heeft zich ook bij deze groep gevoegd. Zij is muziektherapeute en speelt cello. Mensen met een handicap of die een speciale behandeling nodig hebben zijn bij Samara Baumgärtner aan het goede adres.

[X]
Lesplaats

Rata Kloppenburg en haar collega’s van het Strijkdomein Annemarie van Prooijen – viool, Nuno Torres Marquez – contrabas, Anne van Laar – cello en Samara Baumgärtner muziek-therapie/cello geven les in het Koorenhuis, Prinsegracht 27 in het centrum van Den Haag. De cellolessen vinden plaats in lokaal 2.10 wat helemaal voor de cello ingericht is!

[X]
Lesduur en frequentie

Je kunt kiezen uit een sololes van 30, 45 of 60 minuten. Als je kiest voor duo-/trioles krijg je 40 minuten met zijn tweeën of 60 minuten met zijn drieën.
Voor gevorderde leerlingen is het mogelijk eens per 14 dagen les te nemen. Oriëntatiecursus Cello
Weet je het nog niet zeker, maar denk je er wel over om cello te gaan spelen? Neem dan 4 lessen van 30 minuten voor € 125 inclusief btw en een huurcello om thuis te oefenen.
Get the feeling!

[X]
Lestijden

Rata Kloppenburg geeft les op de dinsdagen en donderdagen tussen 15.00 en 21.30 uur. Anne van Laar geeft les op de maandagen, woensdagen en vrijdagen zo ongeveer tussen 14.00 en 18.30 uur. Voor volwassenen zijn er groepslessen op de woensdagochtend en de vrijdagochtend.

[X]
Tarieven

sololessen 30 minuten = € 799 per jaar
duo/triolessen 40/60 minuten = € 595 per jaar
Voor volwassenen gelden dezelfde prijzen, alleen betalen zij daar bovenop 21% btw.
Oriëntatiecursus Cello
Weet je het nog niet zeker, maar denk je er wel over om cello te gaan spelen? Neem dan 4 lessen van 30 minuten voor € 125 inclusief btw en een huurcello om thuis te oefenen.

[X]
Voor wie

Bij het Strijkdomein (zie ook ‘Over de docent’ en ‘Lesplaats’) geven wij cellolessen aan iedereen, oud of jong, gevorderd of beginner. Mensen met een handicap of die een speciale behandeling nodig hebben kunnen terecht bij Samara Baumgärtner, onze muziektherapeute die ook cello speelt.

[X]
Individueel- of groepsles

Ik vind het heerlijk om duo- en triolessen te geven. Maar voor sommigen is het gewoon beter om lekker helemaal alleen les te hebben en dat kan natuurlijk ook. Welke vorm je ook kiest, er zijn door het jaar heen voldoende gelegenheden om met anderen samen te spelen. In onze 6 groepsles-weken of op onze 3 presentatiemomenten per jaar. Volwassenen kunnen meespelen in cello-ensemble Cellissimo!

[X]
Opbouw en/of inhoud van de lessen

We beginnen met een opwarming; iets makkelijks wat je helpt om weer te voelen hoe je lijf en de cello bij elkaar horen. Dan gaan we door met iets uitdagends, iets technisch waar we op dat moment mee bezig zijn. De rest van de les besteden we aan het spelen van de muziek van jouw keuze. Ook is er altijd ruimte voor het oefenen van je orkest- of ensemblepartijen.
Ongeveer 6 keer per jaar hebben we groepsles-week. Dan kun je kiezen uit een samenspel of een technische les. Driemaal per jaar is er een presentatie, waar je naar keuze een solo kunt spelen of mee kan doen met een groep.
Kom gewoon kijken, dan weet je of het je bevalt bij het Strijkdomein!

[X]