Vioolles in Den Haag

De viool is een prachtig instrument, niet alleen om te zien maar vooral ook om te spelen. Vele componisten hebben de mooiste solo’s voor dit instrument geschreven. Je kan met de viool ook zeer gemakkelijk met anderen samenspelen, met pianobegeleiding, in kleine ensembles of in een groot orkest. En dit kan op alle niveaus.

Over de docent

Quirine van Hoek (1986) begon op 6 jarige leeftijd met vioollessen aan de Hengelose Muziekschool bij Akke Wiersma. In 2000 werd ze toegelaten tot de Van Zweden School of Music waar ze les kreeg van Ilona Sie Dhian Ho. Ze studeerde verder aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag bij Ilona Sie Dhian Ho en daarna aan het Utrechts Conservatorium bij Chris Duindam waar ze zowel haar Bachelor als haar Master diploma cum laude behaalde. Ze volgde vele masterclasses bij o.a. Mauricio Fuks, Ivry Gitlis, Liviu Prunaru en het Alban Berg kwartet. Ze is primarius van het Graziakwartet en violiste van een bijzonder duo met accordeon: ‘De Thuiskomst’. Ze soleerde met verschillende orkesten in de concerten van o.a. Mozart, Bruch, Mendelssohn en Tchaikovsky en ze wordt regelmatig gevraagd te komen spelen in orkesten als het Residentie Bach orkest, het Gelders orkest en het Combattimento Consort Amsterdam.

[X]
Lesplaats

De lessen worden gegeven in Den Haag (Statenkwartier) en in Leidschendam-Voorburg (Damsigt).

[X]
Lesduur en frequentie

De lessen duren bij voorkeur een uur of 45 minuten, maar lessen van 30 minuten zijn ook mogelijk.

[X]
Lestijden

De lestijden worden in overleg geregeld.

[X]
Tarieven

Op verzoek wordt alle informatie per e-mail toegezonden.

[X]
Voor wie

Bij vioolspelen speelt leeftijd geen enkele rol, ook niet bij aanvang. Eén ding is zeker, je kan al op jonge leeftijd beginnen. Voor kleine kinderen zijn er aangepaste violen te koop/huur. Zodra de handen en armen weer wat gegroeid zijn, is er weer een grotere maat viool. Natuurlijk zijn de lessen ook voor gevorderden of voor degenen die het vioolspelen een tijd hebben laten liggen en weer willen oppakken. En echte fanatiekelingen die graag voorbereid willen worden op het conservatorium zijn ook van harte welkom.

[X]
Individueel- of groepsles

Omdat iedere leerling een eigen aanpak nodig heeft zullen de lessen hoofdzakelijk individueel worden gegeven. Een uitzondering kan worden gemaakt bij jonge kinderen die tegelijk beginnen. Als het hun voorkeur heeft om eerst een tijdje met zijn tweeën les te hebben, kan er later worden overgegaan op individuele lessen.

[X]
Opbouw en/of inhoud van de lessen

Plezier in het spelen zal bij de lessen steeds voorop staan. Maar omdat de viool geen gemakkelijk instrument is, zal er ook toewijding en ijver van de leerling gevraagd worden. Als eenmaal een goede technische basis is bereikt, zijn er eindeloze mogelijkheden. Er zal altijd rekening worden gehouden met de wensen van de leerling.

[X]