Dwarsfluitles in Den Haag

De fluit is een van de oudste instrumenten. Hij stamt uit de steentijd en werd toen van bot gemaakt. De bloeiperiode van de fluit is de barok (1600-1750). In die tijd was de fluit van hout en werd zij traverso genoemd. Veel componisten hielden van dit instrument en schreven er muziek voor. Tegenwoordig is de fluit van metaal en kent een groot scala aan mogelijkheden op gebied van klank, volume en repertoire. Het is tot heden een van de populairste instrumenten die er bestaan. Zij wordt bespeeld in symfonie- en harmonie orkesten. Ook is de dwarsfluit in de jazz razend populair.

Over de docent

Hannah de Witte (1985) begon op zevenjarige leeftijd met fluitlessen bij Gerdien Wichers aan Parnas, Huis voor Kunst en Cultuur te Leeuwarden. Na een tussenjaar bij Gera van der Meulen in Groningen, vervolgde ze in 2004 haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar kreeg ze lessen van o.a. Eline van Esch, Rien de Reede en Thies Roorda. Ze kreeg lessen orkestspel van Emily Beynon en Kersten McCall. Naast haar hoofdvak fluit heeft Hannah zich verdiept in de traverso. Zij kreeg door middel van een Minor lessen van Kate Clark en Wilbert Hazelzet.

Hannah volgde masterclasses bij o.a. Wil Offermans, Robert Dick, Patricia Morris (piccolo), Peter-Lucas Graf, Trevor Wye en William Bennett. Ze remplaceerde bij het Residentie Orkest, de Radio Kamer Filharmonie en het Residentie Bach Orkest. Zij nam deel aan tournees met verschillende studentenorkesten naar o.a. Zweden en China. Sinds 2008 maakt zij deel uit van het Longinuskwintet.
Naast haar studie is Hannah al enkele jaren actief als fluitdocente bij Harmonievereniging Excelcior in Pijnacker, en Muziekvereniging Laurentius in Voorschoten. Daarnaast geeft zij privéles aan huis.

[X]
Lesplaats

De lessen worden bij de docent thuis in Den Haag gegeven.

[X]
Lesduur en frequentie

De lessen duren bij voorkeur een uur, maar lessen van 45 minuten of een half uur zijn ook mogelijk.

[X]
Lestijden
De precieze lestijd wordt in overleg besloten.
[X]
Tarieven

Op verzoek wordt alle informatie per e-mail toegezonden.

[X]
Voor wie

Het maakt niet uit hoe oud je bent, de fluit is bespeelbaar voor iedereen. Beginnend of gevorderd, niets hoeft je ervan te weerhouden.

[X]
Individueel- of groepsles

Alle lessen worden individueel gegeven.

[X]
Opbouw en/of inhoud van de lessen

Een voordeel van de fluit is dat het al vrij snel mogelijk is om muziek te maken. De leerling kan zijn/haar muziekvoorkeur uitspreken; klassiek, jazz of lichte muziek? Spelenderwijs wordt er aan de techniek gewerkt. In de les wordt veel aandacht besteed aan samenspel. Dit is leerzaam, maar vooral ook erg leuk. Plezier in het spel is het belangrijkste aspect.

[X]