Blokfluitles in Den Haag

Brechtje Roos stimuleert volwassen blokfluitisten van alle niveaus een eigen muzikaal pad te ontdekken, zodat er met veel plezier gemusiceerd kan worden. Interpretatieles is ook voor dwarsfluit, klarinet en viool bespelers met minimaal 1 jaar les die muziek willen maken van de noten.

‘In de wens om losse nootjes tot muziek te maken helpt Brechtje. Ja: ze wéét veel over muziek en is een bruisende bron, wat heel verrijkend is. Daar bovenop doet ze iets essentieels. Ze haalt de muziek uit jezelf. Uit mijzelf. Door me te laten voelen waar het om gaat in de stukken. Uit je hoofd, de muziek in.’ Geeske, 51 jaar, on-en offline les bij Brechtje

Over de docent

Op jonge leeftijd ontdekt Brechtje Roos de warme en zoete klank van blokfluiten en de kracht van muziek. Geïnspireerd door haar vakdocent op de muziekschool, ontwikkelt zij haar spel en bereikt het hoogste niveau. Zij studeert blokfluit aan de conservatoria van Den Haag en Utrecht. Sinds 1999 is zij professioneel muzikant met de diploma’s Docerend & Uitvoerend Muzikant met Aantekening Kamermuziek en specialisatie Oude Muziek op zak.

Brechtje kreeg les van grootheden en pioniers op het gebied van Oude Muziek, waarvan Jeanette van Wingerden de belangrijkste voor haar is geweest. Jeanette stimuleerde haar groei en zoektocht. Zij gaf Brechtje oor voor detail, nuance, subtiliteit en joeg haar speelplezier aan.

Met de ensembles Pétillant, Zimbello en Blaes-tuigh speelde Brechtje tot 2010 in binnen- en buitenland en maakte eigenzinnige, serieus luchtige concert- en theaterprogramma’s voor onder anderen de National Galery of Art Washington en het Boijmans van Beuningen Rotterdam.

Naast podiumwerk heeft Brechtje sinds 1992 een eigen privé-lespraktijk. Het doorgeven, prikkelen en ontwikkelen van ervaringen, muziekgenot en kennis is de rode draad in haar muzieklessen. Zij geeft oog voor nuance, het fijne van blokfluit spelen en samen muziek maken. Andere instrumentalisten helpt ze muziek meer doorgronden. Interpreteren zo je wilt. Van absolute beginner tot prof: iedereen heeft een uniek muzikaal verhaal te vertellen en Brechtje helpt spelers dat te ontdekken en te ontwikkelen tijdens inspirerende muzieklessen.

[X]
Lesplaats

Leerlingen komen vanuit de Randstad naar de studio in Den Haag op de grens met Rijswijk. Overdag gratis parkeren en OV op 2 minuten loopafstand. Aan huis lesgeven kan onder bepaalde voorwaarden. Online lessen worden gegeven aan leerlingen in den lande.

[X]
Lesduur en frequentie

Meestal wordt er voor een les van een uur gekozen zodat er rust en aandacht is om de muziek in te duiken. Op verzoek worden zelfs dubbele lessen gegeven. Een strippenkaartsysteem geeft vrijheid aan de leerling wat betreft lesfrequentie.

[X]
Lestijden
Lessen vinden op afspraak plaats tussen 9.30u en 21u. Bij voorkeur op dinsdag.
[X]
Tarieven

Neem contact op met Brechtje voor meer info.

[X]
Voor wie

Brechtje heeft zich gespecialiseerd in blokfluit- en interpretatieles aan volwassenen. Zowel beginnende als gevorderde blokfluitisten kunnen terecht. Als je circa twee jaar een ander melodie-instrument bespeelt kun je bij Brechtje terecht voor een les die gaat over de muzikale aspecten van muziek als interpretatie, samenspel en articulatie. De jarenlange ervaring van Brechtje als musicus, muziekverteller en muziekpedagoog zorgt ervoor dat zij muziek (en alles wat daar bij komt kijken) ademt. En dát geeft ze door aan leerlingen. Het muzikale zwaartepunt ligt bij klassieke muziek, volksmuziek en vrije improvisatie.

[X]
Individueel- of groepsles

Er worden vooral privélessen en thematische groepsworkshops aangeboden.

[X]
Opbouw en/of inhoud van de lessen

Altijd wordt een les afgestemd op de leerling. Afhankelijk van mogelijkheden en wensen wordt dan materiaal aangeboden. Spelen met notenmateriaal- van blad en improviserend, een ontspannen houding en ademhaling, een goede speltechniek, meer inzicht in muziek, luisteren naar elkaar en de voldoening die dit allemaal geeft, komen altijd aan bod in zowel de blokfluitles als de interpretatieles.

[X]