Contrabasles in Amsterdam

De contrabas is het laagste strijkinstrument. Hij bestaat sinds de 16e eeuw en is voortgekomen uit de behoefte de pedaal-tonen van het orgel te ondersteunen binnen het ensemble.
Sindsdien is het instrument enorm ontwikkeld tot hoe wij het vandaag kennen dankzij componisten, virtuose spelers en basbouwers. Het is compleet geëmancipeerd en is zijn rol slechts de harmonie basis te zijn ontgroeid. Toch is zijn ondersteunende funktie vandaag steeds nog ontzettend van belang en zinvol in elk orkest, ensemble of band. Tegelijk zijn er steeds meer solo en kamermuziekstukken voor de contrabas geschreven die zijn mogelijkheiden uitbreiden.
Kandinsky zei eens “Azure resembles a flute, blue a cello… when it gets darker, it reminds the charming sound of the double bass”.

Over de docent

Diploma en master opleiding in London, Berlijn en Basel.
Ervaring met orkest, hedendaagse en oude muziek, maar ook als lerares op een muziekschool.
Gebruik van resonanzlehre als ondersteuningsmiddel, een techniek speciaal voor musici ontwikkeld bij Thomas Lange. Het verbindt beweging, adem en klank.
Dat kunnen we vrij gebruiken, afhankelijk van jouw zin en interesse.

[X]
Lesplaats

De lessen vinden plaats bij mij thuis in Amsterdam Watergraafsmeer, heel dichtbij Science Park station.
In overleg kunnen wij ook kijken waar het handigst is voor de leerling.

[X]
Lesduur en frequentie

De privé lessen contrabas duren 30, 45 of 60 minuten, afhankelijk van de wensen van de leerling en de les frequentie.
De frequentie van de lessen gaat in overleg, aan beginnende contrabassisten en/of kinderen wordt geadviseerd om elke week een korte les te hebben.
Bij geavanceerde of volwassen leerlingen kan het wat flexibel, wij kunnen samen kijken naar wat het best past.

[X]
Lestijden

De lessen worden in overleg met de leerlingen afgesproken.

[X]
Tarieven

De tarieven zijn € 60 voor 60 min les, € 45 voor 45 min en € 30 voor 30 min les. Het kan bij elke les of per kwartaal worden betaald.

[X]
Voor wie

Heb je al lang zin in contrabas leren, wil je je kwaliteiten uitbreiden of weet je net niet hoe je jouw speel kan verbeteren?
Laat ons samen kijken wat jouw persoonlijke wensen zijn!
Ik bied les aan kinderen, volwassenen, amateurs, voorbereiding op het conservatorium evenals op orkest-audities.

[X]
Individueel- of groepsles

De contrabas-lessen zijn individuele lessen. Zo kunnen wij het beste aandacht geven aan jouw klank, techniek en muzikaliteit om die verder te laten bloeien. Daarnaast ga je natuurlijk ook snel samenspelen, bijvoorbeeld duo’s met mij of met piano, in een orkest of in een ensemble.

[X]
Opbouw en/of inhoud van de lessen

De opbouw en inhoud van de lessen worden geheel afgestemd op het niveau, de ontwikkeling, de interesse en het eventuele specifieke doel van de leerling. De contrabas heeft een heel leuk en prachtige funktie in kleine en grote bezettingen. Als je de basistechnieken eenmaal beheerst, kun je er heel mooie en veel verschillende dingen mee spelen.

[X]