Spelen met muziek in Nijmegen

Spelen-met-Muziek is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. Waarbij ze zonder & af en toe met hun ouders/verzorgers naar de les komen. Tijdens de les van 45 minuten gaan we zingen, bewegen op muziek, spelen met kleine instrumenten en luisteren naar muziek. Ook doen we speels AMV-activiteiten, zoals bewust worden van “grote verschillen”(muzikale tegenstellingen), werken met ritme-bouwstenen, notatie- vormen etc. Er is een vast openings- en slotliedje dat de kinderen structuur biedt. Daartussen zijn er diverse liedjes en spelletjes rond een thema. En niet te vergeten: samen muziek-plezier beleven!
Kinderen houden van muziek. Bezig zijn met muzikale vorming is voor jonge kinderen zinvol, het verrijkt hen. Samen lekker zingen, spelen, bewegen en luisteren bevordert de sociale en emotionele ontwikkeling. Daarnaast worden ontwikkeling van de stem, het muzikaal geheugen, beweging, taal- en begripsvorming, ritmische en melodische ontwikkeling gestimuleerd. Zo wordt tijdens Spelen-met-Muziek op een ontspannen en gezellige manier gewerkt aan algemene muzikale vorming (AMV) en leren de kinderen ook veel nieuwe, leuke liedjes. Waarbij gelet wordt op overnemen van begintoon, samen beginnen en eindigen en we ook stemvormingsspelletjes gaan doen. Spelenderwijs ontwikkelen de kinderen van 4 t/m 6 jaar zich muzikaal bij het juiste aanbod. Aansluitend kunnen kinderen dan elders kiezen voor muziekles op een instrument of instrument-oriëntatie, cursus AMV, een kinderkoor…
Bij de cursus Spelen-met-Muziek krijgen de kinderen een map, waarin ze de liedjes en andere muziekinfo kunnen doen.

Over de docent

Ans Hofer is gecertificeerd docent Muziek-op-Schoot en heeft de opleiding Muziek aan de Basis gevolgd, met het certificaat ‘vakspecialist muziek primair onderwijs’ als resultaat. Daarnaast heeft zij de pedagogische academie en de HBO-Jeugdwelzijnswerk afgerond. In haar klassen heeft ze veel gezongen en muziek gemaakt. In haar vrije tijd heeft ze jarenlang een kinderkoor gedirigeerd en musicals ingestudeerd. Daarnaast is ze enthousiast amateurvioliste en speelt ze piano, gitaar en accordeon. Viool spelen doet ze in symfonie-orkest Flos Campi (klassiek) en in de klezmerband Klezchaverim. Ans Hofer heeft ruime ervaring met kinderen opgedaan in het basisonderwijs en met name als groepsleerkracht in het speciaal onderwijs (ZML) en als moeder van drie (al volwassen) dochters.

[X]
Lesplaats

Ans Hofer biedt haar cursus Spelen-met-Miek aan op de locatie:
Voorzieningencentrum ’t Hert , Willemsweg/Thijmstraat 40 Nijmegen, in de muziekruimte, zaal 1.6.

[X]
Lesduur en frequentie

Per schooljaar zijn er 2 cursussen Spelen-met-Muziek van 14 lessen.

[X]
Lestijden

Spelen-met-Muziek op woensdagmiddag van 16 tot 17u.

[X]
Tarieven

Spelen-met-Muziek-cursus: € 125,- inclusief liedjesmap.

[X]
Voor wie

Spelen-met-Muziek is voor kinderen van 4 t/m 6 jaar.

[X]
Individueel of groepsles

Spelen-met-Muziek is een groepsles waarbij de ouders/verzorgers er de 3 tot 4 lessen helemaal bij zijn en ook elke laatste 10 minuten van de les, zodat zij duidelijk meekrijgen wat we gedaan hebben. Maximaal aantal kinderen per groep is 12.

[X]
Opbouw en/of inhoud van de lessen

Bij de Spelen-met-Muziek-lessen is er ook een begroetings- en afscheidliedje en leren de kinderen daarnaast elke week een nieuw liedje (bekend en minder bekend), komen speels AMV(algemene muzikale vorming)-activiteiten aan de orde, wordt er bewogen op muziek en gespeeld met verschillende kleine instrumenten. Dit alles rond een thema zoals: water, kabouters, feest, mijn stem, dieren etc. Per cursus komen er 2 thema’s aan bod.

[X]