Celloles in Den Haag

De cello is een geweldig instrument om te spelen en om naar te luisteren. Het instrument is heel veelzijdig: als solo-instrument, in ensembles en orkesten, maar ook in een rock-band kun je terecht met een cello. Veel mensen kiezen voor de cello, omdat de warme klank hen aanspreekt.

Over de docent

Anne van Laar (1964) studeerde cello bij Maria Hol, Ran Varon en Christopher Bunting. Daarna behaalde zij in Londen alle vijf levels in de Suzuki Cello Methode. Vanaf 2005 is zij ook Teacher Trainer Suzuki Cello, wat betekent dat ze cellodocenten hierin ook mag opleiden.

Anne van Laar heeft zich aangesloten bij het Strijkdomein in Den Haag, dat naast Anne bestaat uit Annemarie van Prooijen – viool, Nuno Torres Marquez – contrabas en Rata Kloppenburg – cello. Samara Baumgärtner heeft zich ook bij deze groep gevoegd. Zij is muziektherapeute en speelt cello. Mensen met een handicap of die een speciale behandeling nodig hebben zijn bij Samara Baumgärtner aan het goede adres.

[X]
Lesplaats

Anne van Laar en haar collega’s van het Strijkdomein Annemarie van Prooijen – viool, Nuno Torres Marquez – contrabas, Rata Kloppenburg – cello en Samara Baumgärtner muziek-therapie/cello geven les in het Koorenhuis, Prinsegracht 27 in het centrum van Den Haag. De cellolessen vinden plaats in lokaal 2.10 wat helemaal voor de cello ingericht is!

[X]
Lesduur en frequentie

Voor startende leerlingen is het mogelijk om een duo-les van 40 minuten aan te vragen. Als er geen maatje is van hetzelfde niveau wordt dit een individuele les van 20 minuten. De meer gevorderde leerlingen krijgen 30 minuten les. Volwassen leerlingen kunnen terecht in een klas voor volwassenen, die in de ochtend plaats vindt. Daarnaast kunnen ook zij intekenen voor individuele les.
Oriëntatiecursus Cello
Weet je het nog niet zeker, maar denk je er wel over om cello te gaan spelen? Neem dan 4 lessen van 30 minuten voor € 125 inclusief btw en een huurcello om thuis te oefenen.
Get the feeling!

[X]
Lestijden

Anne van Laar geeft les op maandag, woensdag en vrijdag. Rata Kloppenburg geeft les op de dinsdagen en donderdagen tussen 15.00 en 21.30 uur. Voor volwassenen zijn er groepslessen op de woensdagochtend en de vrijdagochtend.

[X]
Tarieven

Prijzen voor seizoen 2015/2016 (38 lesweken).
Kinderen: Individuele les 30 min. = € 950 per jaar; Duolessen 40 min. = € 665 per jaar.
Volwassenen: Volwassenenklas = € 804 (incl. 21% BTW); Individuele les 30 min.= € 1150 (incl. 21% BTW).
Mogelijkheid voor losse lessen (op afspraak).
Oriëntatiecursus Cello
Weet je het nog niet zeker, maar denk je er wel over om cello te gaan spelen? Neem dan 4 lessen van 30 minuten voor € 125 inclusief btw en een huurcello om thuis te oefenen.

[X]
Voor wie

Bij het Strijkdomein (zie ook ‘Over de docent’ en ‘Lesplaats’) geven wij cellolessen aan iedereen, oud of jong, gevorderd of beginner. Mensen met een handicap of die een speciale behandeling nodig hebben kunnen terecht bij Samara Baumgärtner, onze muziektherapeute die ook cello speelt.

[X]
Individueel- of groepsles

Zowel Anne als Rata vinden het heerlijk om duo- en triolessen te geven. Maar voor sommigen is het gewoon beter om lekker helemaal alleen les te hebben en dat kan natuurlijk ook. Welke vorm je ook kiest, er zijn door het jaar heen voldoende gelegenheden om met anderen samen te spelen. In onze 6 groepsles weken of op onze presentatiemomenten per jaar. Volwassenen kunnen meespelen in cello-ensemble Cellissimo!

[X]
Opbouw en/of inhoud van de lessen

De Suzuki Methode is een lesmethode waarbij je al vanaf een heel jonge leeftijd kunt beginnen met cello spelen. Dit doen we samen met een ouder en uiteraard zeer spelenderwijs! Door de vele spelletjes en positieve benadering, is het daardoor natuurlijk ook zeer geschikt voor alle andere leeftijden! Naast het vaste repertoire spelen we nog heel veel andere muziek, omdat het goed leren cellospelen voorop staat. Ongeveer 6 keer per jaar hebben we groepsles week. Dan kun je kiezen uit een samenspel of een technische les. Driemaal per jaar is er een presentatie, waar je naar keuze een solo kunt spelen of mee kan doen met een groep. Kom gewoon kijken, dan weet je of het je bevalt bij het Strijkdomein!

[X]