Hoboles in Amsterdam

De hobo is een blaasinstrument waarop je hele mooie melodieën kan spelen, met veel uitdrukking. Je kan solo spelen, maar ook samen met piano of in een ensemble, een symfonie- of harmonieorkest. Natuurlijk hebben heel veel klassieke componisten voor dit instrument gecomponeerd, maar ook popmuziek kan je op de hobo spelen.
Over de docent

Machteld van Duyn heeft veel ervaring als docent, maar ook als uitvoerend musicus op hobo, althobo en hobo d’amore. Zij studeerde bij Ernest van Rombout, Emanuel Abbuhl, Pauline Oostenrijk en Thomas Indemuhle. Zij heeft gespeeld bij grote opera producties en musicals, en maakt deel uit van verschillende begeleidingsorkesten.

[X]
Lesplaats

Machteld van Duyn geeft haar lessen in Amsterdam, in de Lijnbaansgracht en in de Bachstraat 5. Maar zij kan ook bij de leerling aan huis lesgeven.

[X]
Lesduur en frequentie

De lessen voor de zeer jonge kinderen zullen altijd 30 minuten duren. Voor de wat oudere en volwassenen is meestal een les van 45 of 60 minuten te adviseren. Voor wie begint met hobo spelen, is wekelijks les het beste. Ook voor de jeugd is dat het beste advies. Voor wie al wat verder is en voor de volwassenen kan eenmaal per twee weken een optie zijn.

[X]
Lestijden
De lestijden zullen altijd in overleg geregeld worden.
[X]
Tarieven

Als indicatie moet uitgegaan worden van €40 per uur. Voor een precieze opgave van de tarieven is het beter even een e-mail te sturen.

[X]
Voor wie

Machteld van Duyn geeft les aan kinderen vanaf 8 jaar, jongvolwassenen en volwassenen ongeacht de leeftijd, zowel beginners als gevorderden. Zij geeft les op de hobo en althobo, maar ook op hobo d’amore. En wie zelf rieten wil leren maken, is bij Machteld van Duyn aan goede adres.

[X]
Individueel- of groepsles

Alle lessen zijn individueel. Dan kan het beste de kwaliteit gewaarborgd worden.

[X]
Opbouw en/of inhoud van de lessen

In de lessen wordt natuurlijk veel aandacht besteed aan de techniek en embouchure, maar ook het stijlbewust spelen. En voor wie dat wil, wordt er ook tijd besteed aan het instuderen van orkest- en ensemble-partijen. Bovendien kan er les gegeven worden in het maken van rieten.

[X]