Vioolles in Arnhem

Viool is natuurlijk het mooiste instrument dat er is! De klank is prachtig en de viool ziet er natuurlijk ook heel mooi uit. Bovendien kan je al vrij snel gaan samenspelen met anderen in een orkest, ensemble, trio, kwartet, noem maar op!

Over de docent

Maartje begon op zesjarige leeftijd met vioolles op de muziekschool in Leiden. In 2007 behaalde zij haar master viool bij Ilona Sie Dhian Ho en Jaring Walta aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Van 2004 tot 2014 speelde Maartje in het door Claudio Abbado opgerichte Orchestra Mozart in Bologna. Sinds 2007 is zij tweede violist van het DoelenKwartet.

Naast haar werkzaamheden als violist geeft Maartje met veel plezier vioolles aan zowel kinderen als volwassenen. Ze heeft al ruim vijftien jaar ervaring met het geven van vioollessen op alle niveaus en alle leeftijden. Naast haar studie aan het Koninklijk Conservatorium heeft ze ook psychologie gestudeerd en is zij bevoegd leerkracht basisonderwijs. Maartje beschikt hierdoor over een rijke pedagogische en didactische kennis. Ook kinderen met bijvoorbeeld een stoornis in het autistisch spectrum zijn voor les bij haar van harte welkom.

Maartje was als docent verbonden aan het Pivo-traject op het Koninklijk Conservatorium; een project waarbij kinderen vanaf vijf jaar vioolles krijgen en algemene muzikale vorming. Daarnaast gaf Maartje vioolles in het Koorenhuis, een muziekschool in Den Haag. Momenteel heeft zij een privé lespraktijk in Angerenstein, in Arnhem-Noord.

[X]
Lesplaats

De lessen vinden plaats in Arnhem-Noord (in Angerenstein).

[X]
Lesduur en frequentie

Jonge kinderen beginnen meestal met wekelijks 30 minuten les, maar zodra zij daaraan toe zijn krijgen zij meestal 45 minuten les. Volwassenen kunnen natuurlijk zelf bepalen hoe lang zij les willen en of zij iedere week willen komen of bijvoorbeeld om de week.

[X]
Lestijden

De lestijden worden in overleg vastgesteld. Woensdagmiddag en zaterdagochtend behoren tot de mogelijkheden.

[X]
Tarieven

Een les van 30 minuten kost €19,00, van 45 minuten €28,50 en van 60 minuten €38,00.
Aan het einde van iedere maand ontvangt de leerling een factuur van de afgenomen lessen van die maand. Lessen dienen 24 uur van tevoren te worden geannuleerd, anders worden zij alsnog in rekening gebracht.

[X]
Voor wie

Iedereen vanaf vier jaar is welkom op les, zowel beginners als vergevorderde violisten kunnen bij haar terecht.

[X]
Individueel- of groepsles

In principe zijn de lessen individueel, maar wanneer kinderen graag samen beginnen, behoort dat ook tot de mogelijkheden.

[X]
Opbouw en/of inhoud van de lessen

Als beginnende violist ben je vooral bezig met het aanleren van de juiste houding links en rechts, het ontwikkelen van je gehoor en moet je natuurlijk ook noten leren lezen. Dit gebeurt bij jonge kinderen op een speelse wijze en tijdens de lessen staan plezier bij het spelen en genieten van de muziek sowieso altijd centraal. Maartje probeert iedereen naar zijn eigen mogelijkheid optimaal te laten ontwikkelen en stelt voor iedere leerling een individueel programma op, waarbij natuurlijk ook rekening wordt gehouden met de muzikale voorkeuren van de leerling.

[X]