Zangles in Nijmegen

Heb jij nog nooit gezongen en wil je kennismaken met zangles? Of ben je meer ervaren en wil je je verder ontwikkelen? Iedereen kan bij mij terecht, van de absolute beginner tot conservatorium voorbereiding. Ik stel het lesprogramma geheel af op de persoon. Niet alleen waar we aan werken, maar ook de manier waarop we daar aan werken.

Over de docent

Lotte Janssen studeerde Jazz zang aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en van Den Haag. Verschillende muzikale projecten – One Bird Orchestra/Lotte Janssen Quartet – brachten haar op tour naar Hongarije, Ijsland, Griekenland, Belgie en Duitsland. In 2015 bracht ze haar eerste live EP uit: Growing Pains. Momenteel is ze aan het touren als Alt bij jazzproject The Royal Sisters en met haar nieuwste project Ponta Nento (tour in 2024) waarbij vijf vrouwelijke multi-intstrumentalisten zingen en spelen over het loslaten van dromen.

Lotte is werkzaam als Docent Zang sinds 2012. Eerst in België, toen in Duitsland en nu in Malden, in haar eigen lespraktijk. Daarnaast geeft ze regelmatig workshops in binnen- en buitenland, o.a. voor Buitenkunst, Stichting Jazzwerkplaats en Jeugd en Muziek Brussel.

[X]
Lesplaats

Ik heb een prachtige grote lesruimte in een oud klooster (de oude kapel) in de Vrouwenschool in Nijmegen (Dominicanenstraat 6). Dit is goed te bereiken met het ov en er is altijd voldoende parkeerplek.

 

[X]
Lesduur en frequentie

Mijn lievelings lesduur voor privé les is 60 minuten. Omdat je dan echt de diepte in kan gaan. 45 minuten is het meest gangbaar en ook een prettige duur. Je kan bij mij kiezen voor wekelijks, twee-wekelijks, een cursus of geheel op afspraak

[X]
Voor wie

Je kan bij mij terecht als dreumes en peuter (muziek op schoot), als kleuter in de cursussen, en vanaf 7 jaar (uitzonderingen mogelijk) ook voor privé zangles. Ook zijn er vele groepslessen en cursussen voor volwassenen in kleinere groepjes zodat er voldoende aandacht is.

[X]
Individueel of groepsles

Groepslessen en cursussen zijn meestal wekelijks.

[X]
Opbouw en/of inhoud van de lessen
Een goede zangtechniek – in welke zangstijl dan ook – geeft je de vrijheid
om te zingen zoals jij wil zingen. Alles valt te leren. Wil je bijvoorbeeld je
stembereik vergroten, nieuwe klankkleuren ontdekken, meer controle over
je stem krijgen of met meer volume leren zingen? Met een aanpak op maat
werken we o.a. aan ademhaling, ademsteun en aan het ontspannen van je
lichaam.

Mijn lesstijl is er één van samenwerking; we gaan gezamenlijk op zoek naar de manier om jouw doelen te verwezenlijken. Soms worden die doelen pas gaandeweg duidelijk.

Ik organiseer regelmatig voorspeelavonden en leerlingen concerten om podiumervaring op te doen en om een moment te hebben om naartoe te werken. Dit is nooit verplicht.

www.singerskills.com

www.zanglesbijlotte.nl

[X]