Dwarsfluitles in Arnhem

Wil je fluit leren spelen of juist na jaren niet gespeeld te hebben de draad weer oppakken? Jong of oud, beginner of al verder gevorderd, iedereen is welkom! In mijn lessen besteed ik vooral tijd aan klankvorming, techniek en interpretatie. Daarnaast zorgen we dat het lesprogramma aansluit op jouw wensen. Ik hoop de leerlingen een goede basis aan te leren waardoor zij hun hele leven plezier zullen hebben van muziek maken.
Over de docent

Fluitiste Linda Speulman behaalde in 2015 haar Master of Arts diploma aan de Royal Academy of Music in Londen waar zij lessen volgde bij William Bennett, Kate Hill en Patricia Morris. Daarvoor heeft zij haar Bachelor opleiding bij Gudrun Bourel aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle afgerond.

Als orkestfluitist remplaceert Linda bij verschillende orkesten zoals Het Gelders Orkest, Het Nederlands Philharmonisch Orkest, Philharmonie ZuidNederland en maakt zij onderdeel uit van rebellencollectief Pynarello.

Afgelopen winter toerde zij met het Habsburg Strauss Orkest door Nederland met de productie Wien Bleibt Wien. Tijdens haar studietijd speelde Linda twee achtereenvolgende jaren in het Nationaal Jeugd Orkest (NJO) en meerdere malen in het Royal Academy of Music Symfonie Orkest.

Naast orkestwerk vormt Linda een duo met pianiste Ella Kamerich. In hun prachtige en gevarieerde programma is een grote rol weggelegd voor vrouwelijke componisten. (https://www.lindaspeulman.com/contact)

Ook stond Linda aan de wieg van fluitensemble 6Sense waar zij met veel plezier twee jaar lang deel van heeft uitgemaakt. Met 6Sense speelde zij o.a. op het Flautissimo Festival in Rome (2015), La Côte Flute Festival in Zwitserland (2016) en het Grachtenfestival (2016).

Met enige regelmaat switcht Linda tussen fluit en piccolo. In 2014 won ze de 3e prijs in de Jonathan Myall Piccolo competitie in Londen.

Al jarenlang heeft Linda een grote passie voor het geven van fluitlessen. In 2015 werd zij geselecteerd als assistent docente voor de William Bennett International Flute Summer School. Hier mocht zij lesgeven aan zeer getalenteerde internationale fluitisten. Vorig jaar was zij assistent docente aan het conservatorium van Tilburg (Fontys Hogeschool) waar zij les gaf aan zowel Bachelor als Master studenten. Sinds 2016 is Linda als dwarsfluit docente werkzaam bij het Cultuurbedrijf Noordoostpolder waar zij met heel veel plezier en enthousiasme haar passie overbrengt op haar leerlingen. Daarnaast heeft zij een lespraktijk aan huis.

[X]
Lesplaats

Linda geeft les in haar eigen lespraktijk aan huis in Arnhem/Doetinchem.

[X]
Lesduur en frequentie

In overleg. Vaak 30, 45 of 60 minuten. Afhankelijk van de wensen en niveau van de leerling.

[X]
Lestijden
In overleg. Vaak 30, 45 of 60 minuten. Afhankelijk van de wensen en niveau van de leerling.
[X]
Tarieven

Neem contact op voor meer informatie.

[X]
Voor wie

Iedereen die graag fluit wil leren spelen is welkom! Ik geef les aan alle leeftijden en niveaus.

[X]
Individueel- of groepsles

In principe zijn de lessen individueel, mocht je voorkeur uitgaan naar groepslessen dan kijken we even wat de mogelijkheden zijn.

[X]
Opbouw en/of inhoud van de lessen

Tijdens mijn studietijd in Londen bij William Bennett lag de nadruk vooral op het spelen van prachtige muzikale zinnen, met een open en expressieve klank. Deze kennis wil ik nu graag overbrengen op mijn eigen leerlingen. Dit doen we door het spelen van gerichte en effectieve klankoefeningen waarbij het lichaam vrij is van onnodige spanning.

Ik ben ervan overtuigd dat het van groot belang is om een ontspannen setting te creëren waarin de leerling zich vrij voelt om met deze technieken aan de slag te gaan. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de leerling muziek speelt die hij/zij leuk vindt en maken we in overleg een lesprogramma dat aansluit op de wensen van de leerling. Ik hoop de leerling een goede basis aan te leren waardoor zij hun hele leven plezier zullen hebben van muziek maken.

[X]