Harples in Rotterdam

De harp is een van de oudste muziekinstrumenten ter wereld. In de prehistorie gebruikten de mensen hun jachtbogen al als muziekinstrumenten, maar die hadden maar één snaar. Door duizenden jaren heen heeft deze één-snarige jachtboog zich ontwikkeld tot een imposant instrument waar soms wel 47 snaren op gespannen zijn. Veel componisten hebben zich laten inspireren door de prachtige klank en hebben voor dit instrument gecomponeerd, als solo instrument, in een ensemble of in het orkest. De harp wordt veelal gebruikt in de klassieke muziek, maar tegenwoordig past de harp ook in andere muziekstijlen, zoals pop of jazz.

Over de docent

Joukeline Sizoo (1988) begon op 10-jarige leeftijd met harplessen bij Machteld Kerkmeester aan de muziekschool te Bergschenhoek. Hierna volgde zij privélessen bij Carla Bos. Ze zette haar harpstudie voort aan het Rotterdams conservatorium bij Saskia Kingma, waar zij in 2011 haar Bachelor opleiding afsloot met als eindcijfer een 9. Haar Master diploma behaalde zij in 2013 aan hetzelfde conservatorium.
Tijdens en na haar vakstudie volgde zij lessen en masterclasses bij Petra van der Heide, Edward Witsenburg, Rosetty de Ruiter, Sandrine Chatron, Park Stickney en Edmar Castañeda.

Joukeline speelt in meerdere kamermuziekensembles. In 2010 heeft zij meegewerkt aan een concert van het Calefax Rietkwintet, waarmee zij Ravels Introduction et Allegro uitvoerde. In 2011 was zij met haar fluit-harp duo Duo Ivoire live te horen op Radio 4 en in 2013 speelden zij op het Kamermuziekfestival Den Haag.

Joukeline heeft geremplaceerd in orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, HET Symfonieorkest , het Noord Nederlands Orkest en het Orquesta Filarmónica de Santiago.

[X]
Lesplaats

In 2014 is Joukeline aangesteld als harpdocente van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut. Deze lessen worden op zaterdag gegeven in het Rotterdams conservatorium CODARTS, Hogeschool voor de Kunsten, Kruisplein 26, 3012 CC te Rotterdam, telefoon: 010-2171100.

Daarnaast heeft Joukeline Sizoo een lespraktijk aan huis in Nootdorp.

[X]
Lesduur en frequentie

De duur van de lessen kan variëren van 30 minuten, 45 minuten tot 60 minuten. Zowel de duur als de frequentie worden in overleg geregeld.

[X]
Lestijden
De lessen van het Hellendaal instituut vinden altijd op zaterdag plaats. De lessen in de privé-praktijk van Joukeline Sizoo vinden op maandag tot en met vrijdag plaats. De lestijden worden in overleg besloten.
[X]
Tarieven

Op verzoek worden de tarieven toegestuurd per e-mail.

[X]
Voor wie

Joukeline geeft met veel plezier en passie harples aan jong en oud! Vanaf ongeveer 5 jaar is het al mogelijk om harplessen te volgen.

[X]
Individueel- of groepsles

Alle lessen zijn individueel. Als er een wens is voor een groepsles kan dat altijd besproken worden.

[X]
Opbouw en/of inhoud van de lessen

Tijdens de harplessen wordt er aandacht besteed aan de ontwikkeling van de muzikaliteit, ritme, techniek, samenspel, noten lezen en muziek – en harpgeschiedenis.

[X]