Accordeonles in Stadskanaal

Het accordeon bestaat al sinds de tweede helft van de 19e eeuw. Door te trekken en te duwen aan de balg, de zogenaamde balgvoering, ontstaat de prachtige klank. De melodieën en akkoorden maak je met behulp van de toetsen en knoppen. Er is veel muziek voor dit instrument gecomponeerd, in alle mogelijke stijlen. Er is een zeer breed repertoire: Tango, Musette, Cajun, Tex Mex, Klezmer, Swing, Blues, Folk, Pop, klassieke muziek etc. Je kan solo of in ensembles spelen of anderen begeleiden. Al snel kan je een heel aangename klank maken, waardoor de start gemakkelijker wordt. En wie al verder is gevorderd, kan zijn techniek tot grote virtuositeit ontwikkelen.

Over de docent

Gertie Bruin kreeg op 7 jarige leeftijd zijn eerste accordeonlessen. Al snel zat hij in een trio en trad op. Uiteindelijk ging hij studeren bij Egbert Spelde aan het conservatorium in Enschede en behaalde de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Tijdens zijn studie heeft hij masterclasses gevolgd bij enkele pioniers op accordeongebied, o.a. Mogens Ellegaard en Mie Miki.

Van 2009 tot 2015 was Gertie Bruin hoofdvakdocent accordeon voor de afdeling klassieke muziek (ArtEZ Conservatorium Zwolle) en voor de afdeling Muziektherapie (ArtEZ Conservatorium En-schede). Vanaf 2010 is hij docent accordeon voor de afdeling Docent Muziek van het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

[X]
Lesplaats

Docent Gertie Bruin geeft accordeonles in Stadskanaal bij Muziekschool Zuid-Groningen, in Haren bij Centrum Kunst & Cultuur ’t Clockhuys, in Gieten bij Muziekschool De Hondsrug en in Bedum in zijn eigen lesruimte aan huis, waar hij ook de lessen geeft voor Noordakkoord in De Marne.

[X]
Lesduur en frequentie

Kinderen krijgen wekelijks les. Voor volwassenen zijn er ook mogelijkheden per twee weken of nog minder frequent. Ook zijn er meerdere mogelijkheden m.b.t. de lesduur: 30, 45 of 60 minuten per les.

[X]
Lestijden

Lesdag en lestijd in overleg met de leerling. Meestal wordt dit aan het begin van het seizoen vastgelegd.

[X]
Tarieven

Op verzoek wordt alle informatie per e-mail toegezonden.

[X]
Voor wie

Kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen, zowel beginners als gevorderden.

[X]
Individueel- of groepsles

De lessen zijn meestal individueel, voor kinderen is een mogelijkheid tot duo-les.

[X]
Opbouw en/of inhoud van de lessen

De lessen sluiten aan op het niveau en de voorkeur van iedere individuele leerling. Het plezier in het maken van muziek staat altijd voorop!
Nog steeds enigszins onbekend in Nederland is het onderwijs op accordeon met melodiebassen (convertor), ook dat behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Wat de rechterhand betreft wordt er behalve pianoklavier ook lesgegeven op knopklavier.

[X]