Dwarsfluitles in Arnhem

De dwarsfluit is het mooiste instrument ooit. Hij wordt, zoals de naam al aangeeft, dwars gespeeld en is een blaasinstrument. Als je aan dit instrument denkt, krijgt je wellicht een beeld van iemand die heel mooi zacht zoet speelt. Maar laat je niet van de wijs brengen. Je kan alle verschillende emoties laten horen. Je kan de fluit bijvoorbeeld ook heel machtig laten klinken, of heel mysterieus; de mogelijkheden zijn zo breed! Je kan iets heel langzaam en melodieus spelen maar ook supersnel en met veel power! Dwarsfluitisten hebben magische vingers!
Over de docent
Elodia heeft 18 jaar ervaring als orkestmusicus en 17 jaar ervaring als fluitdocent. Ze speelt regelmatig bij het Orkest van het Oosten (ook bijvoorbeeld bij het TV programma Maestro), het Gelders Orkest en Philharmonie Zuid-Nederland. Verder heeft ze gespeeld met o.a. Orquestra Ciutat de Torrent, Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana, het Nieuwe Kamer Orkest, het Nederlandse Fluit Orkest, Orquesta del Conservatorio Superior, en het Nederlands Symfonie Orkest. Ze geniet enorm van het lesgeven en van het geven van concerten, zowel met een orkest als met een ensemble voor kamermuziek.
Elodia studeerde aan het Conservatorio Superior de Música “Joaquin Rodrigo” in Spanje als student van Ma Dolores Tomás en aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Kersten Mc Call. Ze volgde meerdere masterclasses met o.a. Emmanuel Pahud, Emily Beynon, Jean-Claude Gérard, Wil Offermans, Robert Winn, Patricia Morris, William Bennet, Vicens Prats Paris, en Magdalena Martínez. Zij specialiseerde zich ook als bespeelster en docent voor de piccolo.
[X]
Lesplaats

Elodia Climent geeft haar dwarsfluitlessen in haar eigen lespraktijk in Arnhem.

[X]
Lesduur en frequentie

Als het om de duur van de lessen gaat, dan mag je kiezen: 30, 45 of 60 minuten.

[X]
Lestijden
De lestijden worden in overleg geregeld.
[X]
Tarieven

Kom naar de gratis proefles (30 minuten) en we bespreken de mogelijkheden.

[X]
Voor wie

Ben je een beginner op de dwarsfluit, heb je ooit gespeeld en wil je de draad weer eens oppakken of ben je gevorderd en wil jij je techniek en spel verfijnen? Plezier in muziek staat voorop! Fluitiste en fluitdocent Elodia Climent is ervaren en enthousiast en geeft privé dwarsfluitlessen aan kinderen en volwassenen.

[X]
Individueel- of groepsles

De lessen worden individueel gegeven. Maar groepsles is ook mogelijk in groepen van maximaal 5 leerlingen.

[X]
Opbouw en/of inhoud van de lessen

In de individuele lessen wordt o.a. aandacht besteed aan muzikaliteit, een ontspannen houding, ademtechniek, intonatie en expressie. Samen gaat het ons lukken om je hoorbaar en voelbaar verder te brengen in het dwarsfluit spelen qua klank, intonatie, techniek, muzikaliteit, interpretatie, houding en ademhaling, maar zeker ook qua plezier!
Fluitles op maat: Ik baseer mijn lessen op een klassieke traditie en pas ze graag aan aan je interesses, situatie of leerdoelstellingen. Neem je orkest- en ensemble partijen bijvoorbeeld mee naar les. Daarnaast gebruiken we onze gezamenlijke creativiteit om elke les weer leuk en interessant te maken en je uitvoering naar een hoger plan te tillen.
Wanneer je wilt, organiseren we ook mogelijkheden om samen te spelen in bijvoorbeeld duetten of ensembles.
Wat ga je spelen op je dwarsfluit? Je kunt verschillende muziekstijlen leren spelen. Je begint met oefeningen en eenvoudigere korte stukken. Je gaat al snel bekende liedjes of stukken spelen en wellicht kamermuziek of, wanneer je een gevorderde student bent, soloconcerten, sonates en orkestrepertoires. Ik houd enorm van uitdagingen, jij ook?

[X]