Altvioolles en Vioolles in Rotterdam

De altviool ziet er op het eerste gezicht uit als een viool, maar is in elk opzicht wat groter: wat langer, breder en dikker. Maar luisteren we naar de klank, dan is er duidelijk verschil: prachtig warm en sonoor. Vooral in de klassieke muziek heeft de viool en de altviool een belangrijke rol. Er is ontzettend veel gecomponeerd voor beide instrumenten. Al snel kan je in een orkest meespelen, maar ook samen met piano of in een ensemble.

Over de docent

Ana Valero Betran is geboren in Spanje. Daar kreeg zij op haar zesde jaar haar eerste vioolles. Al snel daarna ontdekte zij het diepe geluid van de altviool. Het werd een liefde voor het leven. Uiteindelijk is zij gaan studeren aan het conservatorium in Zaragoza en behaalde haar diploma’s voor altviool en kamermuziek met de hoogste cijfers. Daarna heeft zij haar studie voortgezet in Nederland waar zij recentelijk haar Masterstudie heeft afgerond.

Ana Valero Betran heeft verschillende internationale prijzen in de wacht gesleept: in 2011 in Rome de eerste prijs in het International Competition Anemos, in 2014 in Belgrado de eerste prijs in de Int. Music Competition van die stad en in 2015 in Londen de tweede prijs in de internationale muziek wedstrijd Grand Prize Virtuoso.

[X]
Lesplaats

Ana Valero Betran geeft haar altviool- en vioollessen in de Internationale School in Den Haag, Wijndaelerduin 1. Bovendien geeft zij deze lessen in haar privé lespraktijk in Rotterdam.

[X]
Lesduur en frequentie

De duur van de lessen wordt bepaald door de leeftijd. De kinderen krijgen 45 minuten les en de volwassenen 1 uur. Ana geeft haar leerlingen het liefst elke week les, maar als iemand een andere frequentie wil, is dat wel bespreekbaar.

[X]
Lestijden

De lestijden worden in overleg vastgesteld.

[X]
Tarieven

Een uur individueel les kost €35 en 45 minuten individueel les à €30.

[X]
Voor wie

De lessen worden gegeven aan volwassenen en kinderen van elke leeftijd. En wie nog helemaal moet beginnen kan eerst vioolles krijgen, voordat de overstap naar de altviool wordt gemaakt. Anderstaligen die liever niet les krijgen in het Nederlands, maar de voorkeur geven aan het Engels, Italiaans of Spaans, zijn bij Ana Valero van harte welkom. Zij spreekt al deze talen.

[X]
Individueel- of groepsles

Ana Valero Betran geeft haar lessen het liefst individueel. Maar als er leerlingen zijn die in een groep les willen hebben, is dat bespreekbaar.

[X]
Opbouw en/of inhoud van de lessen

In de lessen komt van alles aan de orde. Natuurlijk wordt er aan de techniek gewerkt. Maar ook muziektheorie en muziekgeschiedenis zal deel uitmaken van de lessen. Ook aan het samenspel wordt aandacht besteed door het spelen van duo’s. Ana Valero Betran geeft les in het Nederlands, maar kan ook in het Engels, Italiaans en natuurlijk in haar moedertaal Spaans lesgeven. Voor de kinderen heeft zij allerlei leuke spelletjes om het viool of altviool spelen spelenderwijs te leren.

[X]